Rogn
Stamfisk som vert avla for gode gener
Rognleverandørane leverer rogn heile året
Me kjøper rogn frå leverandør
Klekkeri
Me legg inn rogn til klekking
Styres ved temperatur (døgngrader)
Fasen tek omlag 3 mnd
Yngel
Startfôring
Laksen er yngel i ferskvatn
Fasen tek omlag 3 mnd
Presmolt
Påvekst i større ferskvasskar (12m)
Fasen tek omlag 3 mnd
Vert flytta når fisken er smoltifisert
Smolt
Fisken vert vaksinert
Flytta til brakkvatn (16 eller 20m)
Fasen tek minst 3 mnd
Smolten kan gå her lenger for å bli større
Postsmolt
Laksen kan flyttast til Koløy, Fitjar
Vekstfase i lukka merd 6000 m³
Sikra mot lus (hentar vatn på 50m)
Flyttast vidare ved 700-1500g
transport
Fisken vert frakta levande i moderne brønnbåtar
Me er ansvarleg for frakt mellom landanlegg til eige sjøanlegg
I tillegg transporterer våre kundar fisk til sine merdar frå oss
Til slutt fraktast laksen til slakteri
Laks i merd
Fisken vert seld frå oss
Går i opne merdar på kysten
Behandlingar i brønnbåt ved behov (ikkje-medikamentelle som ferskvatn eller temperert vatn)
10-24 mnd avhengig av startpunkt, lokalitet, biologi, temperatur og fôring
Hentast av slaktebåt når leveringsklar
Sluttprodukt
I siste fase vert fisken sendt til slakteri og klargjort for kunde/forbrukar
Laksen frå oss vert stort sett eksportert
Fisken vert selt både heil og foredla, fryst og fersk
Ein liten del går også direkte til forbrukar i Norge som Salma-laks
Foto: Bravo Seafood