Rogn

  • Stamfisk som vert avla for gode gener

  • Rognleverandørane leverer rogn heile året

  • Me kjøper rogn frå leverandør

Klekkeri

  • Me legg inn rogn til klekking

  • Styres ved temperatur (døgngrader)

  • Fasen tek omlag 3 mnd

Yngel

  • Startfôring

  • Laksen er yngel i ferskvatn

  • Fasen tek omlag 3 mnd

Presmolt

  • Påvekst i større ferskvasskar (12m)

  • Fasen tek omlag 3 mnd

  • Vert flytta når fisken er smoltifisert

 

Smolt

  • Fisken vert vaksinert

  • Flytta til brakkvatn (16 eller 20m)

  • Fasen tek minst 3 mnd

  • Smolten kan gå her lenger for å bli større

Postsmolt

  • Laksen kan flyttast til Koløy, Fitjar

  • Vekstfase i lukka merd 6000 m³

  • Sikra mot lus (hentar vatn på 50m)

  • Flyttast vidare ved 700-1500g

transport

  • Fisken vert frakta levande i moderne brønnbåtar

  • Me er ansvarleg for frakt mellom landanlegg til eige sjøanlegg

  • I tillegg transporterer våre kundar fisk til sine merdar frå oss

  • Til slutt fraktast laksen til slakteri

Laks i merd

  • Fisken vert seld frå oss

  • Går i opne merdar på kysten

  • Behandlingar i brønnbåt ved behov (ikkje-medikamentelle som ferskvatn eller temperert vatn)

  • 10-24 mnd avhengig av startpunkt, lokalitet, biologi, temperatur og fôring

  • Hentast av slaktebåt når leveringsklar

Sluttprodukt

  • I siste fase vert fisken sendt til slakteri og klargjort for kunde/forbrukar

  • Laksen frå oss vert stort sett eksportert

  • Fisken vert selt både heil og foredla, fryst og fersk

  • Ein liten del går også direkte til forbrukar i Norge som Salma-laks

Foto: Bravo Seafood